2009-09-07 09:28:10• hírek • Balog Anita

"Magyar színességek"

Hiába van Szatmárnémetiben két helyi tévéadó is, hiszen jelenleg egyetlen egy csatorna sem szól saját anyanyelvén a szatmári magyarokhoz. A Nord Vest Tv szeptember 7-től kezdődően, minden hétfő este magyar műsorral jelentkezik.

A mindenkori helyi román televíziócsatornák folyamatosan tettek rá kísérletet, hogy az itteni magyarokhoz is szóljanak, azonban egyik műsor sem lett hosszú életű. Mivel jelenleg magyar helyi televízió nincsen, így a magyarok saját anyanyelvükön nem is hallhatnak helyi vonatkozású adásokat.

A közelgő ősz, most azonban a Nord Vest Tv műsorkínálatát is megszínesíti, s belecsempész valami igazán magyarosat a magyar ajkú nézők számára. Szeptember 7-től kezdődően minden hétfő este 22 órától, Kavalkád címen magyar műsort tekinthetnek meg az érdeklődők, amelynek műsorvezetői Nagy Katalin és Parajdi Andrea lesznek. Kavalkád: mert a témaválasztás vegyes - mondják a műsorvezetők, akik fiatal koruk ellenére immár két éve jártasak a helyi média világában, és akik úgy gondolják, hogy az itteni magyarok megérdemlik azt, hogy legalább hetente egyszer valami olyat találjanak, a helyi tévék műsor-összeállításában ami kizárólag róluk és nekik szól.

A Kavalkád legelső adása, amely szeptember 7-én, 22 órától kerül bemutatásra a VIII. Partiumi Magyar Napok pillanatait eleveníti fel. Beszámol a délutáni programokról, a sikeres esti koncertekről és kulisszatitkokat is megoszt a tévénézőkkel. A műsorvezetők a stúdióban Stier Péterrel, a PMN főszervezőjével, a Szatmárnémeti Északi Színház ügyvezető igazgatójával, illetve Szőcs Péterrel, az Identitas Alapítvány elnökével, a Szatmár Megyei Múzeum aligazgatójával beszélgetnek. Emellett a nézők láthatják és hallhatják majd a műsorvezetők által a PMN sztárvendégeivel Takáts Tamással és Rúzsa Magdival készített interjúkat is.

Ha újra átélné a PMN hangulatát kattintson Ön is a Kavalkádra - a valódi magyar színességekre!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: